Bloody cheesecake...haa..
Deci da, mancare pt fetele rele cum scrie la carte...
Se iau de la magazin urmatoarele:
600g crema de branza buna (e una la mega image de la <365> buna tare, philadelphia, ricotta) ideea e sa fie grasa nu apoasa
3 oua
100+50 grame zahar farin
1 lingura esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie/lime
300g biscuiti digestivi (faramati bine)
150g unt
200g smantana
dulceata pt topping (fructe de padure, visine, capsuni sau ce va mai taie mintea si frigiderul)
optional - 50ml limoncello(lichior de lamaie)
Se topeste untul la foc mic.Ideal ar fi sa nu fiarba ci doar sa se lichefieze.Se pun peste biscutii pisati si se amesteca.
Un vas pt tarte sau un vas de yena mai maricel se unge cu putin ulei.Se adauga biscuitii si se taseaza sa formeze un strat compact.
Intr-un castron se amesteca crema de branza pana se omogenizeaza, se adauga ouale batute si zaharul(100g). Se bat cu mixerul pana devine totul o crema pufoasa si catifelata, se adauga vanilia si coaja de lime (si lichiorul de lamaie).
Se toarna peste biscuiti si se da la cuptorul preincalzit.Puteti pune o tava cu apa dedesubt - daca apa fierbe trebuie sa reduceti focul. Se lasa pana cand crema devine consistenta dar nerumenita (cam 30-40 de min). Se scoate si se lasa sa se raceasca 20 de min.
Se amesteca smantana cu restul de zahar si se toarna peste. Se baga din nou la cuptor pentru inca 15 min. Toata treaba asta trebuie sa ramana alba deasupra dar inchegata bine.
Se scoate si se lasa sa se raceasca + bagat la frigider vreo 8 ore.
Se serveste cu dulceata diluata cu putina apa.
Sa aveti pofta !
duminică, noiembrie 29, 2009
|
Categorii
004.Mancaruri si mancarici
|
0 au comentat...:
Trimiteți un comentariu
Da-ti cu parerea!