Si apopo de alegeri si de moldoveni...

De la juma de moldoveanca ...

Sa ploua cu carnati!! 3D!

Baiii, am fost la "Cloudy With A Chance Of Meatballs"! Bai si am ras! Media de varsta a spectatorilor undeva la 15 ani avand in vedere faptul ca copchilaria nu venea neinsotita deci va imaginati cum aratam eu in acel peisaj =)).

Da, bai da frumos, adik ce iti poti dori de la viata mai presus decat o ninsoare cu inghetata???
Hmmm, spuneti voi ca mie nu imi trece nimic prin cap, dar nimic!
Frumos si fara substanta, fara frecari neuronale, fara sentimente ravasite, fara depresii, fara impresii!

Singura chestie pe care mi-o evoca filmul asta e o discutie pe care o purtam cu mama cand aveam vreo 8 ani si anume cum de ea nu e pasionata de desenele animate, adik cum de e posibil, ea chiar nu vede cat substrat psihologic si potential educational si de dezvoltare emotionala exista in materialele astea?? Gosh!

Concluzie: n-am ras cu lacrimi, n-am plans in surdina, n-am invatat nimic daaar.... It was soooooooooo much fun!



:P

Salsa, sos salsa ...sa cante golden eye!

Se iau :

1 film bun
1 punga nachos cu sare

si

2 sosuri si anume:


Numaaarul 1 (served chilled)
: campion la rupt ficatuuul, soooos salsaaa!

o ceasca pasta de rosii (nu bulion ca are amidon)
un ardei iute
o ceapa mica
un catel usturoi
ceva fire de patrunjel verde tocat marunt
o rosie decojita taiata cuburi

Se pune totul (tocat la creieri capului foarte marunt, Kta's style :P) mai putin bulionul intr-o craticioara, se adauga o ceasca de apa si se da un clocot, doua. Se adauga sosul de rosii si o lingurita de zahar, ceva sare si piper si sucul de la jumatate de lamaie {da stiu nu le-am zis mai sus da ma distrez si eu :P}

Se da inca un clocot si apoi la rece.


Numaaarul 2(served warm): categoria bun da greu : soooos de branzaa!

2 pachete de branza topita hochland (din cele dreptunghiulare, cu branza ementaler sau simpla)
o lingura unt
o ceasca lapte

Intr-o craticioara cu fund gros se topeste branza topita =)). daaaa! Cand s-a omogenizat se adauga untul inmuiat bine si laptele care poate fi mai mult sau mai putin in functie de cat de substantial va doriti acest sos. Tineti cont de faptul ca atunci cand se raceste sosul se ingroasa destul de tare deci ideal ar fi ca atunci cand e inca pe foc sa aibe consistenta unei smantani subtiri.Daca considerati ca are nevoie de extra flavour adaugati cam 50g blue cheese (faramat) inainte sa luati de pe foc.

Se inmaneaza castronasele la oaspeti si se haleste! Merge la fix cu berea cu lamaie sau tequila :P !
Vizionare placuta!


P.S: Daca gasiti tortillas in loc de nachos nu-i broblem, luati, taiati triungiuri si puneti jmecheria intr-o tava la cuptor sa se usuce si sa se corcantzeasca. Less chemicals, more money in za pocket.

Pour les explorateurs et les connaisseurs...

Voilà, ma petite Amélie, vous n'avez pas des os en verre. Vous pouvez vous cogner à la vie. Si vous laissez passer cette chance, alors avec le temps, c'est votre cœur qui va devenir aussi sec et cassant que mon squelette. Alors, allez y, nom d'un chien!



Foarte luni...

Cum ar zice baietii de la Guerilla de dimineata, azi e foarte luni. O zi indulcita doar de faptul ca maine e 1 dec si stau acasa ceea ce reduce saptamana asta la 1/2 din necesarul de munca! Superb, dar tot luni e.

Si daca e luni si daca nu v-ati trezit nici la a doua cafea si mai aveti chef sa "uichenduiti" ia poftim educatie de aici:




P.S:
Nu dati cu biciul in sefi si colegi, nu e frumos.
Sa fiti cuminti!

Bloody cheesecake...haa..

Deci da, mancare pt fetele rele cum scrie la carte...

Se iau de la magazin urmatoarele:

600g crema de branza buna (e una la mega image de la <365> buna tare, philadelphia, ricotta) ideea e sa fie grasa nu apoasa
3 oua
100+50 grame zahar farin
1 lingura esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie/lime
300g biscuiti digestivi (faramati bine)
150g unt
200g smantana
dulceata pt topping (fructe de padure, visine, capsuni sau ce va mai taie mintea si frigiderul)
optional - 50ml limoncello(lichior de lamaie)

Se topeste untul la foc mic.Ideal ar fi sa nu fiarba ci doar sa se lichefieze.Se pun peste biscutii pisati si se amesteca.

Un vas pt tarte sau un vas de yena mai maricel se unge cu putin ulei.Se adauga biscuitii si se taseaza sa formeze un strat compact.

Intr-un castron se amesteca crema de branza pana se omogenizeaza, se adauga ouale batute si zaharul(100g). Se bat cu mixerul pana devine totul o crema pufoasa si catifelata, se adauga vanilia si coaja de lime (si lichiorul de lamaie).

Se toarna peste biscuiti si se da la cuptorul preincalzit.Puteti pune o tava cu apa dedesubt - daca apa fierbe trebuie sa reduceti focul. Se lasa pana cand crema devine consistenta dar nerumenita (cam 30-40 de min). Se scoate si se lasa sa se raceasca 20 de min.

Se amesteca smantana cu restul de zahar si se toarna peste. Se baga din nou la cuptor pentru inca 15 min. Toata treaba asta trebuie sa ramana alba deasupra dar inchegata bine.

Se scoate si se lasa sa se raceasca + bagat la frigider vreo 8 ore.

Se serveste cu dulceata diluata cu putina apa.

Sa aveti pofta !

Si apropo de magie ...

"I Put a Spell on You" is a 1956 song written by Screamin' Jay Hawkins, whose recording was selected as one of The Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs that Shaped Rock and Roll.{wikipedia}


It surely rocks my world!




P.S. Sau cum ar zice vampirii din True Blood "I'm gonna do bad things to you!"

Dreaming of....London Xmas

Da mai,

Si ma apucara un dor netarmuit de Londra again ca doar asa isi face omul rau cu mana lui si se apuca sa se uite pe poze...mda, nasol as putea spune!

Craciun ca la Londra nu e pe nicaieri, adik nu este o atmosfera de total happy happy joy joy ci o semireverie, o stare de moleseala placuta nebruiata de culorile electrizante ale instalatiilor si decoratiunilor...e cald, chill si biine, ca atunci cand erai mic si te asezai in ziua de Craciun sub brad, toti erau relaxati, totul era bine, stressul asteptarii cadourilor disparuse si tot ce aveai de facut era sa te uiti cum bat luminitele in globuri...afara veselie,zapada,joaca si nu te deranja ca inghetai pentru ca stiai ca acasa e cald, e papa bun, e bradul, sunt filme si desene la televizor, e lumea calma si binedispusa, e vacantaaa, in magazine mai sunt inca jucarii, urmeaza revelionul deci pana atunci totul o sa fie la fel...cred ca asta e fericirea pentru mine, hipnoza asta cand orice gand, orice grija, orice tema, orice cearta, orice depresie, urata realitate e departe... e dupa revelion...

Merry Christmas world, aveti o luna de visat la asta!

Mamaliga la cuptor "Sham afumat bucataria"

A se citi cu voce tare numai cu intonatia Palarierului Nebun sau a Geniului Bucatar...
---------------------------------------------------------------

Deci daa...e minunat sa nu stii ca s-a scurs ceva ulei in cuptor si sa nu ai inspiratia de a cerceta cu lanterna :P inainte sa pui din nou ceva la copt, it's part of those wonderful and priceless moments in life....{sigh}...


...But! Adik e si o parte buna in orice telenovela culinara si anume:

Mamaliga la cuptor ... angels singing tantanaanaaaa

Aceasta divina mancare este o intrepatrundere intre cele mai pretuite haleli si miesme mioritice:

Looooocul 1: Mamaligaaa - Acesta capodopera vine direct din berceni, galbena ca aurul, calduta si cu temperament pripit, putin sarata, putin untoasa(50g).Participa la categoriaaaa "1 kilograam"...


Locul 2: Carnatzaraie rondelata si usor prajita de la sursa sigura saauuu 100 g carne tocata amestec calita cu 2cepe ninja lacrimogen, 2 catei de usturoi evil si un pahar de vinnnn sec sec(+sare, piper, cimbru)


Locul 3: Renumite branzeturi asortate si anume : branza de oaie - 100g, branza dulce - 200g, branza de burduf 100g - taiate, amestecate, ametite, invartite, inmuiate cu un gat de lapte batut(jumatate de cana).

Locul 4: 2 oua, 200 ml lapte batut sau smantana usoara, branza rasa de pus deasupra


Se face mamaliga "pripit" style :P .
->Intr-o tava de yena unsa cu unt se pune o treime din mamaligucion si peste ea se aseaza gentil gentil carnea/carnatii .
-> randul 2 de mamaliga si deasupra trantiti branza zdrang!!!
-> randul 3 de mamaliga si turnati ouale batute cu smantana , gal gal gal!!!...

Se baga la cuptor jumatate de ora sau pana se intareste omleta de deasupra, se pune branza rasa si se mai lasa 5 min dupa care se haleste cu lapte batut sau smantana ca sa stinga arsita...O busuioaca si deja nu mai uitati seara muulta vreme!

Cel mai important ... Nu uitati sa afumati bucataria, sa dati sos pe gresie si sa rasturnati malaiul !!!



Spor :P




P.S: Anybody can cook!

6D partea 1

Reticenta dar cu sperante m-am alaturat si eu gastii de fani 6D...Trebuie vazut neaparat Hounted House ca sa intelegeti de ce...E cea mai comoda experienta extrema..intr-un minut stai pe un scaun la cinema in celalalt esti aruncat pe carari nebanuite din Alpi sau prin cotloane bantuite si pline de surprize...Ce alt lucru iti poate oferi asta?



Vazut pana acum:

>>Snow Ride
>>Hounted Mine
>>Hounted House

Mai ramane:

>>Panda Vision
>>Cosmic Race

C ya soon

Le concert

"Ce concert, c'est comme, n'est ce pas confession... Dans chaque note de musique, il y a la vie..."



It's a must see!

Chinezarii din Berceni dream town..

Si pentru ca m-am agitat fara folos cu planurile electorale, m-am enervat si am spart bani intr-un market("de fite" zic unii, mie mi se pare foarte ok - Mg Img), totul cu scopul precis de a face de haleala la haita de ne-votanti.

Din aceasta minunta combinatie au fost create urmatoarele:

Pui cu legume in stil "Dragonul ametit"
Actele necesare:

>>2 morcovi mari curatati si dati pe razatoarea (cu gauri mari) sau taiati bastonase;
>>1-2 ardei grasi grasi si rosii/verzi de suparare, taiati fasiute sau cubulete;
>>1 fir de praz - rondele;
>>1 leg. ceapa verde - taiata rondele, mai mult partea alba dar merge si restul
>>cateva ciuperci (4-5 mai maricele)- taiate feliute;
>>jumatate de punga de legume mexicane (sau o mana de mazare, una de porumb si ceva fasole verde); {facultativ}
>>un dovlecel mic, curatat si taiat bastonase sau cubulete {facultativ};

>>o lingura de ghimbir ras;
>>un piept de pui taiat cubulete sau fasii micute si lasat la marinarit 10 min cu o lingura de sos de soia la rece;
>>o lingura de miere, 1 lingura sos de rosii, sos de soia cat va vrea inima, un pahar vin alb (sake in var orig), putina zeama de lamaie daca vinul e dulce;
>>condimente de care va plac, nu prea multe totusi ca schimba gustul (din gama cardamon,chimen pisat,usturoi,boia,nucsoara,piper,curry);
>>ceva iuteala : chilli/ardei iute;
>>jumatate de canita de ulei

Procedeul de ucidere a aviarei:

>>intr-o tigaie mare (sau wok) se rumeste puiul in 2-3 linguri de ulei. Cand e gata se scoate si se aseaza pe servetele sa se absoarba orisice grasimi ar mai avea pe dumnealui.

>>in aceasi tigaie se pune restul de ulei si legumele in ordinea care urmeaza :

Runda 1: prazul, ceapa , ghimbirul: se lasa 3 min sa se inmoaie;
Runda 2: peste smecheria de mai sus se pune morcovul, ardeiul, los legumos mexicanos - la fel se lasa cat sa se inmoaie putin morcovul, 1-2 min;
Runda 3 : se pun restul de legume si puiul;

>>dupa 3-4 min se pun restul treburilor ramase adik condimentele, vinul, sosul de soia/rosii, etc. Daca simtiti nevoia puteti adauga o canita de apa;

>>se lasa cat sa se intrapatrunda miresmele si gata : tout est fini!!


Orez cu ou si ou

Cerinte: 1.75m, 52kg, 90-60-90 .....v-am pacalit...

>>1/2 kg orez cu bob lung/thai fiert cu putina sare si apa muulta (cam 2l): amestecat din cand in cand sa nu se lipeasca, bobul tre sa ramana tare smecher (cam la 12 min dupa ce incepe sa fiarba apa orezul thai ar cam trebui sa fie gata;cum eu nu cred pe nimeni pe cuvant iau si incerc sa vad daca e fiert); se scurge bine de apa (cu strecuratoarea de paste) si se lasa sa se raceasca ; ideal ar fi sa se raceasca bine bine si sa fie putin uscat, din aceasta cauza e bine de facut de pe o zi pe alta sau cu cateva ore inainte;

>>o homleta din 3 oua lasata la racit si taiata cubulete mici;

>>2 oua zbatute bine de soarta intr-un castron cu un praf de sare;

>>3 linguri ulei (de masline ar fi frumos din partea dumneavoastra, dar cu criza asta cu ce fel aveti)


Ostilitatile se desfasoara dupa cum urmeaza:

>>In minunata tigaie mare (sau wok) se pune uleiul. Focul trebuie sa fie mediu spre mare altfel orezul devine un fel de pilaf nasol deci Pay attention!

>>Cand uleiul bolboroseste catre domniile voastre adaugati orezul si omleta dumicatita si lasati cam 2 minute, amestecand cu grija ;

>>Adaugati oualelele batute si amestecati usurel tot cam 2 minute.Idea de baza este ca atunci cand observati ca orezul se cam inmoaie sa stingeti focul or else...and it's ready!!

~Puteti adauga si legume la acest orez: mazare, porumb, cubulete de ardei. In ist caz puneti aceste legume la inceput in tigaie sa se caleasca putin si abia apoi adaugati orezul si ouale.

Minunate clatite hamericane de la plic

>>1 plic de praf de Clatite pufoase Dr oetker
>>1 mana de stafide deja inmuiate si scurse /nuci taiate /coaja de portocala confiata
>>100 ml lapte batut
>>1 ou batut si el de soarta
>>ceva arome desi are destule praful, eu pun coaja de lamaie si portocala.

Cum facem: foarte simplu, scrie si pe plic deci no big deal, ceva E-uri dar delicioase domle', merge numa numa!

>>se agita ingredientele mai sus intr-un castron; consistenta e mai tare decat la clatitele obisnuite dar nu va impacientati, it's all under control!

>>se ia o tigaie, se pune putin ulei si apoi cu lingura puneti 3-4 mini-clatite odata la prajit; ies cam 15 bucati.

>>cand se rumenesc putin sunt gata.

>>se servesc calde cu dulceata de caise, visine, siropuri sau ce alte topinguri va doreste inima.

Tanana - this is all folks, vb later!


P.S.Pozele le pun mai incolo si asta doar daca imi plac cum au iesit :P ;)

Pana la urma...

Normal, m-am enervat! M-am stresat, deprimat, agitat, consumat! Degeaba dom'le, nu e speranta....Sa va povestesc...

Ca sa zic asa, ma tot intrebam "Eu cu cine votez?" ca un cetatean turmentat care ma aflu. Si intr-un moment in pica fisa, fericire mare, astept cu nerabdare ziua cand s-o pupa stampila cu biletul de vot......dar....n-am buletin de Bucuresti!!

Drept urmare merit sa fiu pedepsita...adik ce, tot provincialu' sa aibe drept in capitala??..Ia hai sictir!

Ca un copil cuminte ma duc cu bolintinu dupa mine catre o oarescare sectie speciala (autogara Filaret)...mai mai sa mor de inima...coada de cel putin 4 ore asteptare...mi s-au inmuiat genunchii...m-am urcat in autobuz (care era plin de concetateni cu tot cu buletinele aferente, gata de stampilare)si intreb cu glas tremurat daca stiu cumva cam care este statusul la spitalul Baltazar....cu candoare si cu mila mi se raspunde ca am sanse, deci sa incerc totusi...La prezentarea la locul faptei same situation...daca erau moca vaccinurile de porcina,aviara si ebola tot nu era asa o coada...In disperarea momentului incep sa dau telefoane sa aflu pe unde as putea sa imi exercit si eu dreptul de cetatean al patriei insa pe nicaieri lucrurile nu stateau mai bine. Rezultat partial ora 15.00 - ora 18.30 Catalina vs. proasta organizare a alegerilor : 0 - 1. Rezultat final dupa inrosit telefonul : 0 - 2.

Sa traim bine,



P.S. Dupa asemenea evenimente economia simte un mic impus pentru ca cetatenii deprimati si enervati vor cumpara si consuma substante care ajuta la iertarea pacatelor electorale. Sa aveti pofta..

Xmas...

"Dupa orice furtuna rasare soarele" ... sau era "linistea de dinaintea furtunii"...eniuei...dupa depresia de ieri avusei azi parte de Craciun dupa cum urmeaza:

First, plimbare in Bamboo....Nuuuu, nu clubul, magazinul!! Super tareee! Deci plin de chestii care mai de care mai stralucitoare, luminoase, colorate, delicioase, numa prostii inutile si deloc recomandate de fashion trenduri, daaaaaaaaaaar who cares, sunt SUPERBE...daca era Mosu himself acolo si nu l-as fi bagat in seama, too many goodies for one to handle, wish I could live in the damn store...{sigh}


Second, vazut A Christmas Carol, da da 3D la Liberty, misto tare...bine ca as fi avut o gramada de comentat dar m-am hotarat sa fiu o optimista si o binevoitoare si bine am facut, m-am simtit ca la 9 ani cand am vazut prima oara o veche varianta a filmului. Adik ce sens are sa trisezi ochelarii 3D, tu ai dat banii pe film si ce sens are sa te agiti ca unele efecte mergeau mai bine lucrate...You got the magic of the story for yourself at least just for one night...


Noapte buna copii!!!





P.S. Mancarea japoneza e super tare, reconfirm pozitia. Over and out!

Dark and Twisted

Love it...


GOTAN mood

Que viva la revolucion....

Au mintit poporul cu televizorul..

Frig...

Vant...

Ceata...

In aer miros de brad si de portocale......

Valeiii ce pofta ce Craciun am, yum yum, isterie generala !!!!!! Vreau sa fie Craciun fix in minutul asta!!!!...

....Mda, e doar ziua de salar, nu e Craciun...daar stai asa!!!...Moama ruleaza "A Christmas Carol" si 3D pe deasupra la majoritatea cinematografelor....SUper...Culmea, chiar la Cityplex ici colea la min' acasa este premiera tunait....Deci tot e bine si cu salariul asta...

{after a while...}

Ajunsa la destinatie ma prezint cu portofelul la nenea casier de la Cityplex...aproape ca ii inmanez banii cand....stupoare............................"Nu va suparati, noi nu rulam aici decat varianta 2D a filmului, va spun ca sa nu fiti dezamagita mai tarziu".........Say what???

Ma uit la ditai posteru' afisat deasupra lui : scrie " Christmas Carol varianta 3D"; Caut in revista "Cityplex : Christmas Carol 3D" ...WTF.... Intru pe situl lor : aceasi poveste .... Deci eu ce sa zic, sa ma mai mir de greva metrorex? De candidatii la presedentie ? De stirile de la ora 5? I keep wondering about it, maybe it's just me, is there something I'm missin'? If so please enlighten me because I feel like an alien and aliens do not believe in Christmas !

Si tot ce vroiam era some Xmas magic !! Darn and blody hell all togheter!




P.S. Tell Santa i don't want anything but some common sense to share around the world..






Poate...

Brand new day at work.


Dragut,dragut,interesant. Afara urat. Maine e vineri deci o sa fie mai bine. Diseara film poate . Maine club poate . Uichend targ de carte poate, relaxare poate, corel stuff poate, idei de entertainment pentru diverse evenimente din viitorul apropiat si mai putin apropiat poate. Visat la conace in Franta poate. Visat la boatride pe Tamisa poate. Vazut cu diversi prieteni poate. Poate!!! Dar ce mai e sigur in ziua de azi??




P.S. S-au inventat pastilele de plictiseala.

Blog project day 1 - task completed

Deci da gen ,


Adik daca as putea sa incep mai gresit dpdv lingvistic as face-o dar chiar nu am inspiratie dupa pinot gris-ul asta.

Deci da, se termina prima zi de bloggerit, successful as putea spune, toata lumea fericita...acuma sper sa mai shmirgheluiesc ceva pe la aspect dar asa in mare n-o sa-mi bat prea tare capul si consum timpul cu asta (:-j nici eu nu ma cred).

Aniuei planu e urmatoru :

1.Fac de haleala in urm zile deci sa vedem ce o iesi...

2.Dau idei de nunti ca tot ma pasioneaza asta...(Ani do not uari nu dau ideile pe care le pastrez pentru tine si nici nu am vreun plan pentru mine deci we're cool!)

3.O sa va stresez cu muzichie, pai nu pot altfel, si fara aer pot da nu fara muzica, nu ma injurati, nu ascultati daca nu va place, asta e, am si eu o manie (una, doua, noua... [mii])

4.Sper sa ma descurc sa imi fac un blogroll ca tare imi place ce mai scriu unii si altii, poate mai sunt si altii de aceasi parere..daca stiti voi teach me..daca nu traiasca gugle.

5.Ma gandeam sa va zic ce pareri am despre diverse puburi, cluburi, restaurante am mai vizitat, inca nu stiu daca am voie (reclama/antireclama issue).

Momentan va las cu un cantecel lesinat dar foarte dragut,


Multam de citire,

Za auter





Si P.S. (ce? credeati ca glumesc??) Nu auzi muzica, ascult-o!


Ah, inca una :

Welcome

Welcome my friends to my world..my little blogger spot...So here it goes:


Avem pentru dumneavoastra un meniu special creat in conformitate cu standardele impuse de personalitatile mele multiple si aprobate tot de ele :)

Aperitiv
- muzica de relaxare si de stresare, dor, jele , nepasare , fericire , multumire ..

Fel 1 - ciorbica - tentative sinucigase cu cratita in bucatarie : afumatul peretilor, datul foc la mancare, taiatul degetelor, scapatul cinei pe jos, taiatul maionezei, etc - pentru cei care ma cunosc tehnica e stiuta : Mesterul strica, drege de frica :)) ... ma pricep la asta

Fel 2 - sarmalute - scheme interesante de karate , karaoke , kataif - figuri de polka dots si aere de designer, impresii de mare filozoafa contemporana si critic de arta, idei si sugestii de cum sa va aranjati casa, masa, familia, viata toate servite cu varza tocata aferenta de prin spatiul www.

Fel 3 - fripturica - ne jucam mamaliga frige, tara tara vrem ostasi si sotronu - discutii intre fete a.k.a barfa intre muieri : sport practicat intens in mediul urban si rural contemporan ... noua ne place si nu ne putem abtine ... sa ne fie de bine

Desert - Pai zona emo socio politica in care ne aflam - adik daca toti isi dau cu parerea si nimeni nu se ocupa de nimic de ce sa nu intarim fronturile vorbaretilor ? Adik voi ce parere aveti ? "Vreti sa discutam despre asta ?"

Toate servite bineinteles cu un vinisor, bericica, cico, ceai, cafea, apa, laptic ca cititul pe uscat dauneaza vederii...discutam despre asta alta data ;)



Sa aveti pofta,

Cu drag,

Tzacalina




P.S. Mereu e cate un PS. De data asta vroiam sa zic ca nu sunt interesata in plangeri, nemultumiri, injuraturi, etc ... ma distrez pe net ca e moca si atunci va invit sa va distrati si voi...cu blogul meu sau al altora ...:D

V-am pupat.

Arhivă blog

Despre mine

Fotografia mea
Wonderville - Bucuresti, Romania
Tzacalina mai copii...