Chinezarii din Berceni dream town..

Si pentru ca m-am agitat fara folos cu planurile electorale, m-am enervat si am spart bani intr-un market("de fite" zic unii, mie mi se pare foarte ok - Mg Img), totul cu scopul precis de a face de haleala la haita de ne-votanti.

Din aceasta minunta combinatie au fost create urmatoarele:

Pui cu legume in stil "Dragonul ametit"
Actele necesare:

>>2 morcovi mari curatati si dati pe razatoarea (cu gauri mari) sau taiati bastonase;
>>1-2 ardei grasi grasi si rosii/verzi de suparare, taiati fasiute sau cubulete;
>>1 fir de praz - rondele;
>>1 leg. ceapa verde - taiata rondele, mai mult partea alba dar merge si restul
>>cateva ciuperci (4-5 mai maricele)- taiate feliute;
>>jumatate de punga de legume mexicane (sau o mana de mazare, una de porumb si ceva fasole verde); {facultativ}
>>un dovlecel mic, curatat si taiat bastonase sau cubulete {facultativ};

>>o lingura de ghimbir ras;
>>un piept de pui taiat cubulete sau fasii micute si lasat la marinarit 10 min cu o lingura de sos de soia la rece;
>>o lingura de miere, 1 lingura sos de rosii, sos de soia cat va vrea inima, un pahar vin alb (sake in var orig), putina zeama de lamaie daca vinul e dulce;
>>condimente de care va plac, nu prea multe totusi ca schimba gustul (din gama cardamon,chimen pisat,usturoi,boia,nucsoara,piper,curry);
>>ceva iuteala : chilli/ardei iute;
>>jumatate de canita de ulei

Procedeul de ucidere a aviarei:

>>intr-o tigaie mare (sau wok) se rumeste puiul in 2-3 linguri de ulei. Cand e gata se scoate si se aseaza pe servetele sa se absoarba orisice grasimi ar mai avea pe dumnealui.

>>in aceasi tigaie se pune restul de ulei si legumele in ordinea care urmeaza :

Runda 1: prazul, ceapa , ghimbirul: se lasa 3 min sa se inmoaie;
Runda 2: peste smecheria de mai sus se pune morcovul, ardeiul, los legumos mexicanos - la fel se lasa cat sa se inmoaie putin morcovul, 1-2 min;
Runda 3 : se pun restul de legume si puiul;

>>dupa 3-4 min se pun restul treburilor ramase adik condimentele, vinul, sosul de soia/rosii, etc. Daca simtiti nevoia puteti adauga o canita de apa;

>>se lasa cat sa se intrapatrunda miresmele si gata : tout est fini!!


Orez cu ou si ou

Cerinte: 1.75m, 52kg, 90-60-90 .....v-am pacalit...

>>1/2 kg orez cu bob lung/thai fiert cu putina sare si apa muulta (cam 2l): amestecat din cand in cand sa nu se lipeasca, bobul tre sa ramana tare smecher (cam la 12 min dupa ce incepe sa fiarba apa orezul thai ar cam trebui sa fie gata;cum eu nu cred pe nimeni pe cuvant iau si incerc sa vad daca e fiert); se scurge bine de apa (cu strecuratoarea de paste) si se lasa sa se raceasca ; ideal ar fi sa se raceasca bine bine si sa fie putin uscat, din aceasta cauza e bine de facut de pe o zi pe alta sau cu cateva ore inainte;

>>o homleta din 3 oua lasata la racit si taiata cubulete mici;

>>2 oua zbatute bine de soarta intr-un castron cu un praf de sare;

>>3 linguri ulei (de masline ar fi frumos din partea dumneavoastra, dar cu criza asta cu ce fel aveti)


Ostilitatile se desfasoara dupa cum urmeaza:

>>In minunata tigaie mare (sau wok) se pune uleiul. Focul trebuie sa fie mediu spre mare altfel orezul devine un fel de pilaf nasol deci Pay attention!

>>Cand uleiul bolboroseste catre domniile voastre adaugati orezul si omleta dumicatita si lasati cam 2 minute, amestecand cu grija ;

>>Adaugati oualelele batute si amestecati usurel tot cam 2 minute.Idea de baza este ca atunci cand observati ca orezul se cam inmoaie sa stingeti focul or else...and it's ready!!

~Puteti adauga si legume la acest orez: mazare, porumb, cubulete de ardei. In ist caz puneti aceste legume la inceput in tigaie sa se caleasca putin si abia apoi adaugati orezul si ouale.

Minunate clatite hamericane de la plic

>>1 plic de praf de Clatite pufoase Dr oetker
>>1 mana de stafide deja inmuiate si scurse /nuci taiate /coaja de portocala confiata
>>100 ml lapte batut
>>1 ou batut si el de soarta
>>ceva arome desi are destule praful, eu pun coaja de lamaie si portocala.

Cum facem: foarte simplu, scrie si pe plic deci no big deal, ceva E-uri dar delicioase domle', merge numa numa!

>>se agita ingredientele mai sus intr-un castron; consistenta e mai tare decat la clatitele obisnuite dar nu va impacientati, it's all under control!

>>se ia o tigaie, se pune putin ulei si apoi cu lingura puneti 3-4 mini-clatite odata la prajit; ies cam 15 bucati.

>>cand se rumenesc putin sunt gata.

>>se servesc calde cu dulceata de caise, visine, siropuri sau ce alte topinguri va doreste inima.

Tanana - this is all folks, vb later!


P.S.Pozele le pun mai incolo si asta doar daca imi plac cum au iesit :P ;)

0 au comentat...:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Arhivă blog

Despre mine

Fotografia mea
Wonderville - Bucuresti, Romania
Tzacalina mai copii...