Cartoafe de post, cartoafe de dulce..

Dupa principiul pisica alba, pisica neagra am fost "fortata" de imprejurari sa gatesc mancarici de post..Doamne greu e! Adik sa iti si iasa ceva cu gust bun si aspect acceptabil. Dar am reusit ! Surikato esti datoare de cinste!

Deci, dupa mult research am gasit cat de cat ceva ce poate sa fie halit si de ai mai pacatosi si de cei mai ambitiosi care se incumeta sa tina postul si anume:

  • Cartofi umpluti "Yummy" and "Gimme more"
  • Renumita si datatoarea de dependente ireversibile "Salata de vinete"
  • Voluptoasa "Fasole batuta" care a depasit proasta reputatie si a fost primita cu multa voiosie si nerabdare de catre "postasi".
Sa fie primit!


Cartofii umpluti
(pentru 4 persoane, 2 cu postul si 2 pacatosi)

4 cartofi albi maricei, sanatosi, spalati ca la nebuni pana cedeaza investigatiei
2 cepe maricele, eventual una alba, una rosie - tocate marunt
2 fire ceapa verde - tocate
2-3 catei de usturoi tocati marunt
1 leg patrunjel - tocat marunt
100 g legume congelate sau ceva porumb fiert si mazare fiarta ramase prin congelator
1 conserva de ciuperci - care se scurge, ciupercile le tocati maruntel
100 g masline negre feliate
100 ml rosii pasate sau suc de rosii 
1 lg faina
sare, piper, busuioc, tarhon , menta, rozmarin

Bonus pentru pacatosi:
ceva mozzarella sau branza de oaie
3 lg de smantana

Procedura de tortura:

Pai cartofii care dupa cum spuneam trebuie sa fie foarte curati se inteapa cu o furculita si se pun sa fiarba intregi in apa cu sare cam 20 de min (nu trebuie sa se fiarba foarte tare ca sa nu se sfarame cand vor fi scobiti). Se scot, se lasa sa se racoreasca, se taie in jumatate pe lungime and guess what? da ati ghicit se scobesc, cu o lingurita - miezul nu ne intereseaza dar poate folosit la un piure pentru flamanzi :P.

Din treaba asta rezulta 8 "barcute" care se aseaza frumos intr-un port construit dintr-o tava mai maricica in care s-a pus hartie de copt. Vom avea o lupta 4 la 4 intre flota "pacatosilor" si cea a "smeritilor". Let the game begin!

In continuare va infigeti intr-o tigaie mai mare in care puneti 2 linguri de ulei, ceapa in toate variantele ei si lasati sa se inmoaie putin (puteti pune si o cescuta de apa), puneti si legumele congelate si ciupercile si mai lasati vreo 2 minute. Adaugati apoi le usturoius, le patrunjelus, condimentele, faina si umpleti 4 barcute cu jumatate din compozitie.

In restul compozitiei puneti branza, amestecati si umpleti si celelalte 4 barcute. Aveti grija sa delimitati cumva "cumva" echipele altfel trupa "smeritilor" va lasa bunele maniere la o parte si va va alerga prin bucatarie ca vreti sa ii "atrageti in pacat". Hi hi!

Sosul de rosii se amesteca cu o lingurita de zahar, sare, piper si busuioc si se pune cu lingura deasupra cartofilor. Se incoroneaza totul cu maslinele tocate  si firicele de rozmarin (si pentru pacatosi si cu ceva mozzarella).

Se da la cuptor la foc mediu pentru jumatate de ora.

Rezultat : "Smeritii" si-au innecat barcutele cu sos de rosii si "Pacatosii" cu smantana. Scor 0-0.



Salata de vinete

(cea mai simpla inventie)


Se ia din congelator sau de la magazin o punga de vinete de jumatate de kg si se decongeleaza - se toaca marunt "pentru ca merita" si se freaca apoi cu o lingura de lemn, ceva  sare si vreo 3 linguri de ulei...puteti pune si mixerul la treaba, pana la urma d-asta l-ati cumparat :P


Se cumpara maioneza vegetala sau se face in casa (cah mie nu imi place nici una dintre cele 13 mii de variante din cartofi, pufuleti si alte aberatii) , se iau vreo 3 linguri generoase si se pun peste vinete. Again da-ti cu mixerul in ele pana cand nu mai rezista si devin oarecum spumoase si albe.


Taiati o ceapa mica marunt marunt si puneti peste treaba de mai sus. Haliti fara grija cu lipie si salata de rosii tocate marunt cu mult patrunjel , sau traditional cu paine si rosii normale la cap.




Fasole batutaaaa

(fara mila)

Pai sunt 2 variante una mai grea, una mai simpla, si anume:

  • Ori luati 300 g de fasole alba si 300 g de fasole rosie, le lasati peste noapte in apa  sa se inmoaie bine, le puneti la fiert si schimbati apa de cateva ori , pana cand bobul devine f f moale,
  • Ori cumparati 2 conserve de fasole boabe, una alba - una rosie, le scurgeti si le puneti cu apa sa mai dea un clocot
In orice caz, dupa ce le luati de pe foc, le scurgeti bine si le puneti in blender sa se transforme miraculos intr-o pasta....sau le faramati cu un tel = avantaj blender ca nu va munciti si ca nici nu raman cojitele de la boabe prin amestec dar acelasi gust il gasiti in ambele variante.

{Pentru pacatosi puteti sa puneti si o lingura de unt cand le bateti.}

2 cepe rosii, albe, verzi, de care aveti se toaca marunt si se pun intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei si o cescuta de apa sau zeama de la fasole daca ati pastrat, o foaie de dafin si ceva cimbru. Cand se inmoaie puneti si fasolea batuta si eventual o lingura de rosii pasate (daca va place) plus 1 catel de usturoi pisat. Luati de pe foc, adaugati sare si piper si voila, tout est pret.

Unii pun ceapa deasupra, mie nu imi place dar se face in halul urmator:
O ceapa se taie julien, se caleste in ulei , se adauga o lingura de sos de rosii si ceva boia si se toarna deasupra amestecului de mai sus.

Pentru o "toxicitate sporita" se haleste cu salata de varza acra, iar pacatosii pot asezona si cu ceva carnati , dupa placul  inimii.


Sa aveti pofta!


P.S: N-ar strica nici o placinta cu mere dupa , dar asta intr-un episod urmator :P

0 au comentat...:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Arhivă blog

Despre mine

Fotografia mea
Wonderville - Bucuresti, Romania
Tzacalina mai copii...