Friends of mine..sau "How to find your real friends. Tutorial for dummies"

Am tot evitat subiectul asta, desi in mare parte cam asta a fost motivul pentru care am inceput acest blog. Cred ca am asteptat sa ma loveasca inspiratia dar acum vreo doua zile am realizat ca nu o sa ma loveasca niciodata cu adevarat si mai mult decat atat nici nu o sa imi dea vreo palma dupa ceafa de "aici sunt, use me!"  ;))

Asa ca o sa ma manifest in cel mai simplu mod cu putinta si o sa folosesc resursele curente. Voi vedeti ce o iesi din asta si sunteti liberi sa va dati cu parerea.


So, totul a inceput demult de tot cand eram o tocilara antisociala in liceu ... ma rog, nu tocmai, asa ma vedeam eu...Da mai, si pe astfel de vremuri credeam in 1. Feti Frumosi; 2. Friends Forever. Nu are importanta prea mare, doar ca eram mereu dezamagita de realitate si ca orisice adolescent plin de curaj credeam eu ca o sa schimb lumea si ca toti sunt nste inapti ca pana acum nu s-a incumetat nici unu sa faca o mare revolutie sociala scontata cu efectele pe care mi le doream eu {muuulta teorie, boring, stiu!}.

Anyway...si cum stateam eu asa si asteptam minunile sa se desfasoare de la sine, gasi intr-un final a best friend ..I mean very best friend, genul cu care imparti leul de pachetel si cu care poti sa vb despre planurile tale marete si revelatiile tale referitor la viata si oameni, genul care iti da ultimul servetel din geanta ca sa iti stergi lacrimile cand te apuca isteriile hormonale terminate in plansete gen Sailor Moon si pornite din tot fel de prostii minore, cum ar fi faptul ca ai tai nu te lasa sa te duci la nush ce majorat al uneia de nici macar nu o cunosti...porcarioare minore dar vahahahahai ce tragedii pe vremuri...

Anyway, apoi vine facultate, apar "relatiile serioase in peisaj" si ur best friend forever goes cold on you, si nici macar nu esti in stare sa iei masurile necesare. Orgolii, bucuresti, lume noua, distractie, scoala , bani niet, munca, bani putini, chirie, munca, scoala , munca , oras, alcool, cluburi, munca, nesomn, frustrari, impacari si despartiri.. ma rog in mod cert lucrurile astea nu se aplica la toata lumea dar in mare cu totii stiti haosul "de facultate".

Si la un moment dat, printre toate activitatile sus mentionate, simti nevoia de cineva cu care sa share the feelin, un sfat, o gluma, o leguma, ceva...Si gasesti pe drum ohoho, puzderie de oameni, unii pe care chiar ii consideri prieteni buni, apoi amici, apoi cunostinte, apoi necunoscuti..we all grow appart at some point...

In cazul oamei de fata, adica eu, adica je, lucrurile au fost mai complicate: de ce? pentru ca eu inca asteptam sa aud "clickul ala" , za gong , ca bre, gata , je suis your friend and I will always be there. In the meantime ma descurcam ghinisor, nu, nu eram very emo dark aso, dar pur si simplu nu imi placea sa ma apropi de oameni mai mult decat era necesar...copchii de varsta mea mi se pareau neinteresanti, ai mai mici erau mereu a quick reminder ca viitorul se duce d*acului de tot si ai mai mari erau cam inaccesibili....Anyway, am trait misto si bine o perioada eu cu amicii mei de suprafata pana cand intr- zi m-am lamurit...

It's not them , it's me - asteptari mari, rezultate mici. Si am redefinit ce inseamna prieten pentru mine.

Teorema: Fie Catalina in societate si alti oameni in jurul ei .
*(->) se traduce "tinde catre" (pentru ai de la filologie) ;))


1) Daca {intrest de Catalina}intersectat cu {intrest of others}->nivel acceptabil, then Catalina and others might be friends

2) Daca others = acolo when I need them to be there, then others = friends {gen daca suni pe X in the middle of the night si iti raspunde cu "Ai patit ceva?" sau "Du-te naibii de nebuna de ma suni la ora asta, ce poftesti de la viata mea?"; daca omu raspunde la telefon inseamna ca dah, iti e prieten, nu conteaza in ce fel raspunde}

3) Daca atunci cand Others -> cai nebanuite (nebanuit de idioate) and Catalina -> le dea o palma dupa scafarlie si le distruge planurile de distrugere  si apoi others apreciaza => K and others = friends {reciproca se aplica idem}

4) Daca Je and Others - isi incurajeaza visele/abereaza reciproc => K and others = friends

5) Daca others nu barfesc alti other friends of K and expect K to appreciate the rumors, then others = friends

6) Daca others nu mint slash abuzeaza de politetea mea slash ma iau de fraiera => K will always be  their friend.

7) Daca others se bucura pentru tine cand ai reusit ceva chiar si cand lor nu le-a iesit schema si daca sunt tristi atunci cand tu suferi, then others = fiends (and reciproca)

8)Daca atunci cand u hang out with others they don't bore you, take away your energy, make you feel less alive then others= friends. Cu cat te simti mai tanar si mai impacat cu tine atunci cand esti cu "the others", cu atat mai mult "the others" are real friends.
...

Oho, lista e lunga, dar sunt cativa care au trecut de ea cu brio...those who passed the test, hm, sunt si acum prin zona , desi sunt firi atat de diferite si intre ei si fata de mine ca mai toata lumea se mira ca "estamos bien juntos". But it's true.

A doua teorema ar fii aceea ca si pretenia asta odata gasita, bai frate, e de munca mult cu ea, compromisuri, eforturi de toate felurile, mai inchizi un ochi, mai dai o palma, te mai certi, te mai impaci, te mai superi si mai injuri...dar atata timp cat te leaga lucrurile enumerate mai sus cred ca se poate trece cu bine peste orice. Cu noi asa s-a intamplat.

Concluzie: lower your expectations and work hard for it baby or you'll die alone!


P.S 1: Celor care se recunosc in poezia asta ca fiind "the others": Va pupa mama pe voi de chiparosi zapaciti! @za nest: se stie, caramida rosie sa fie!!

P.S 2: Pentru cei care mi-au fost friends mai mult decat se astepta oricine si carora eu nu le-am fost suficient de recunoscatoare: I'm so sorry, I'll try harder, I'll do better!

P.S 3: Pentru cei carora le-am fost prietena si m-au dezamagit again and again : Am iertat da n'am uitat!

P.S.4: Probabil sa mai fac modificari si adaugiri la postul asta din cand in cand ca sa fiu up to date. Scuzati-mi englezo-romana de balta, dar asa gandesc deci de ce as scrie altfel?

Hai have fun asa de sambata seara ... to the rescue of red wine with firends! Amin!

2 au comentat...:

Sam spunea...

:) interesant! ai dreptate. cand ii vaz pe aia mici cum vin din urma, incep ma simt cam batrana si sa-mi fie dor de siguranta prefixului 1. da' nici la 2 nu este rau. iar in ceea ce priveste prietenii, teoria ta este bine gandita, argumentata.. dar uneori nu se potriveste cu realitatea. eu nu mai cred in friends4ever

Kta spunea...

Pai nici eu nu cred in friends forever, dar speranta moare ultima si 2.sa stii ca un prieten iti va fi strain in 10 ani nu e cea mai buna motivatie sa continui relatia...i mean..you may never know :)

The dreamer aka je

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Arhivă blog

Despre mine

Fotografia mea
Wonderville - Bucuresti, Romania
Tzacalina mai copii...