Puiu' deghizat in porc..

Ca sa evitam depresiile referitoare la purcei, porci, pigs si cutitele aferente, cu ascutisuri variate am pus la cale urmatoarul plan de salvare a denigratilor reprezentanti ai gripei porcine:

Puiu' Renegade Rambo salveaza porcu' Babe :

Se iau  x piepti de pui unde x = numarul de pers la masa / 2 {adik dintr-un piept ies 2 portii :P }
Se spala, se dezoseaza, se "fileaza" si subtiaza if necessary cu batausu' batator ninja - ciocanu' de snitele. {Schema de nedezmembrare totala a puiului : se ia felia si se inveleste in folie de plastic si abia apoi se ucide total si definitiv cu ciocanul - nici puiul nu se farama, nici nu raman urme pe tocatorul de lemn = mai sanatos, mai tanar, mai inteligent}

Se ia o legatura de menta de la magazin sau de la congelator , se spala si se toaca marunt. Se pune intr-un castron de plastic sau ceramica, se adauga 3 linguri maricele de mustar clasic, verdeturi de provence sau busuioc, rozmarin, oregano, se mai pun cateva boabe de mustar, cateva boabe de piper - verde eventual, jumatate de lingurita de boia, sare si un iaurt mic (100 ml) . Pentru 4 piepti eu mai pun un pahar cu vin alb, daca aveti mai multa carne puneti si mai mult vin. Se adauga puiul, se ameste binisor si se lasa la marinat cel putin peste seara la loc rece.

Se poate face fie pe gratar (unde iese cel mai aromat) sau in tava la cuptor la foc mediu dar in cazul asta puteti scoate iaurtul din "combinatie".

Merge bine cu o salata de rucola si e chiar f light comparativ cu sarmalutele bagate pe gat de toate neamurile pana la ora cinei. 


Va doresc sa va puteti opri din mancat si baut la timp!



P.S: Aviara s-a sacrificat pt porcina. Amin!

0 au comentat...:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Arhivă blog

Despre mine

Fotografia mea
Wonderville - Bucuresti, Romania
Tzacalina mai copii...