Lasagna cu carne de vita si spanac

Da stiu, sunt lame, nu ma zic si eu alte lucruri inteligente , numai food food food.
Asta e, e ianuarie, gandurile de ianuarie nu sunt tocmai roz, stiti si voi. Deci sa ne limitam la scheme funny cum ar fi aceasta wonderful Lasagna, facuta pentru Anye of course. Deci dupa cum va amenintam:

ZA LAZANIA


Jumatate de pachet foi de lasagna (cam 12 foi, din cele cu spanac de preferat)
100 g mozzarela
o cescuta de sos de rosii "just in case"

Sos Bechamel modificat:

  • 50g unt
  • 2-3 linguri de faina
  • 500 ml lapte (aproximativ)
  • 100g parmezan (cel putin, depinde de ce fel e, daca e din cel cu aroma mai putin pronuntata merge mai mult)
  • 2 linguri de smantana
  • piper alb, sare, nucsoara

Sos ragu sau mai bine zis sosul de carne:
  • 1/2 kg carne tocata de vita
  • 1/2 fir de praz
  • 2 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 300 ml suc de rosii
  • o cana de vin sec
  • busuioc, salvie, sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline 

Umplutura de spanac:
  • 250 g spanac congelat
  • 1 ceapa alba mica
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • putina coaja de lamaie, cateva frunze de menta, jumatate legatura de patrunjel
  • sare,piper
  • 2 linguri ulei de masline


Incepem cu sosul de carne ca dureaza cel mai mult:
Se pune usturoiul si prazul intr-o tigaie mai mare si cu fundul mai gros sa se ameteasca putin in uleiul de masline dupa care punem morcovii dati pe razatoare si le lasam pe foc cam 2 minute, amestecand bineinteles sa nu se arda. Punem si carnea si se lasa sa se caleasca si aceasta putin (de fapt pana cand se "albeste", scade lichidul pe care il lasa si se separa f bine) - punem vinul si lasam pe foc pana cand acesta se evapora aproape de tot si apoi turnam sucul de rosii. Punem capac, dam focul mic si lasam vreo 15 minute , amestecand din cand in cand. Sosul trebuie sa scada destul de mult dar nu de tot (daca puteti sa adunati mai mult de 3 linguri de lichid cu usurinta inseamna ca mai trebuie lasat, daca a inceput sa se prajeasca carnea din nou inseamna ca a scazut prea mult, dar il dregeti cu o cescuta de sos de rosii si mai lasati inca 1 minut).

Spanacul
Intr-o craticioara se pune uleiul, usturoiul si ceapa si se lasa 2 minute, apoi se adauga spanacul si se lasa pana cand spanacul se decongeleaza si apoi fierbe suficient cat sa ii scada lichidul. Se ia de pe foc se adauga restul ingredientelor in afara de smantana(menta si patrunjelul tocate marunt). Smantana se adauga dupa ce spanacul se raceste.

Sosul alb
Cel mai important la sosul asta e sa aveti toate ingredientele aproape.Intr-o craticioara cu fundul gros topiti untul , adaugati faina si amestecati repede cu un tel apoi turnati in fir subtire laptele care trebuie sa fie caldut si lasati sa fiarba si sa se ingroase pana ajunge la consistenta unei creme. Luati de pe foc , puneti parmezanul si restul ingredientelor. Din nou, smantana se pune la urma, cand se raceste sosul.

Regia si montajul

O tava mare de yena se unge cu o lingura de sos alb. Se pun 3 foi de lasagna care se ung cu un sfert din restul de sos alb si cu jumatate din sosul de carne(dar salvam inainte intr-un castronas vreo 2 linguri maricele peste care mai punem inca 2 linguri de suc de rosii). Peste se pun inca 3 foi de lasagna  care se ung cu alt sfert de sos alb si peste care se pune spanacul. Again 3 foi de lasagna , sos alb si restul sos de carne. Urmeaza ultimul strat de lasagna care se unge cu sosul alb si cu partea pusa deoparte de sos de carne.

Se da la cuptor la foc mediu spre mic pentru 35 - 40 de minute , se scoate , se pune mozzarella taiata cubulete si se mai baga la cuptor pentru inca 10 minute. Inainte de a o taia se lasa sa se raceasca destul de bine.

Un pahar de vin alb demisec, just perfect.

{in poza se vede si ceva iaurt aruncat cu schepsis peste placinta....merge merge bine}
Hai sa aveti pofta!

P.S: Daca binevoiesc sa mi se incarce bateriile de la camera inainte sa devoreze lumea tot poate pun si poze ca arata destul de simpatic lasagna asta.

2 au comentat...:

iry spunea...

si mie nu mi-ai dat :(((

o sa mor de foame asta e...dar sa stii ca e numai vina ta :P :*

Anonim spunea...

eu am gasit in alta parte (nu ma intreba si unde)lasagna cu ciuperci si sos alb si nu mai stiam unde gasisem asa ca am cautat si am dat peste blogul tau si mi-am amintit cum se facea

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Arhivă blog

Despre mine

Fotografia mea
Wonderville - Bucuresti, Romania
Tzacalina mai copii...