Rulada de pui sau balada lu nea puiu

De treci codrii de arama
De departe vezi vuind
S-auzi mandra glasuire
A cuptorului duduind...

Daaa, poeta m-a facut mama, sa nu fiu dedeochi. Bine macar ca mai stiu a face o mancare cat sa nu moara poporul de foamne ca altfel ma vedeati pe la metrou cantand romante. Doamne apara si pazeste!

Dar ma rog, cum ar zice frate-miu, poezia aromelor din mancarea asta pe multi a alinat. Acuma nu prea multi, vreo 4 persoane de vreo 2 ori , dar tot se pune. Deci ca sa nu ne mai lungim cu vorba uite neamule povestea puiului incotosmenit , cunoscuta si ca :

Rulada de pui a la Berceni, spitalul 9


Se aduna la vedere urmatoarele:

  • 1 piept de pui, mediu
  • 2 ardei grasi, unu galben, unu verde
  • 1/2 fir de praz
  • 1 leg. ceapa verde
  • 1 leg. patrunjel
  • 200 g ciuperci
  • 100 g amestec de mazare si porumb congelat
  • 200 g mozzarella
  • 200 g cascaval
  • cateva masline negre feliate


Baitz sau mai bine zis fondu' de tenu' puiului - se amesteca urmatoarele treburi
  • coaja rasa si sucul de la jumatate de lamaie mica
  • 2 linguri pesto
  • 1 lingura mustar clasic
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • un praf de sare si unul de piper
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline

Puiul se spala , se dezoseaza si se taie ca pentru snitele si apoi se bate cu ciocanul pana ramane mai subtire de jumatate de centimetru{cum mai povesteam eu odata se ia felia de pui , se pune intre 2 straturi de folie de plastic si apoi se ucide bine cu partea cu cerculete a ciocanului de snitele}

Ardeii  se toaca cubulete mici si se impart in 2 "medii de stocare" diferite numite "A" si "B" (nu dividie neamule, castroane, fir-ar internetu' moca!) 
Prazul se taie rondele subtiri si se pune in castronul A
Ceapa verde se taie si ea rondele si se imparte idem in cele 2 strachini
Ciupercile se curata si se taie felii  apoi se rastoarna in castronul A.
Tot acolo puneti si legumele congelate
Mozzarella o tocati cubulete mici si o puneti in mama lui de A
Patrunjelul il tocati marunt si il impartiti intre cele 2 recipiente
Cascavalul il radeti si ghinion ca p'asta il puneti separat in alt caston, sac!

Dupa ce ati terminat cu muncile de jos sa trecem la scheme mai inteligente. Luati o tava de cuptor {eu am una de yena de 20x25 cm} in care puneti 2 straturi de folie de aluminiu suficient de mari (sa avem si cu ce acoperi rulada).
Luati puiul, ungeti-l pe toate partile si dimensiunile cu baitzul de mai sus si asezati-l in tava in asa hal incat sa acoperim si fundul si peretii tavii si sa ne mai si ramana vreo 2 bucati.
Amestecati toate smecheriile din castronul A cu niste sare si piper si puneti-le bine mersi pest pui in tava .
Acuma-i schpillu : puneti puiul ce a mai ramas frumos deasupra legumelor pe lungime si apoi trageti de folia de aluminiu astfel incat sa formati za ruladen adica leguma sa fie acoperita cu pui din toate directiile . Mai important decat asta este sa nu rupeti folia de aluminiu asa ca daca vedeti ca nu prea merje mai degraba o lasati mai patratoasa . In orisice fel cand ati terminat cu creatia adunati capetele foliei si strangeti-le. bagati la cuptorul incins, la foc mediu, vreo 25 de minute.

Intre timp mai cititi o gazeta, mai faceti un ping pong de masa , ceva.

Scoateti smecheria de la cuptor, desfaceti folia {nu tineti capul fix deasupra ca doar de la cuptor iese si nu gasiti vreun cadou sub folie ci mult abur fierbinte mai degraba :P} si pune-ti deasupra cascavalul ras , ardeii, ceapa verde, patrunjelul si feliile de masline.

Bagati la cuptor inca 10 minute cu folia stransa si 5 cu folia desfacuta ca sa se rumeneasca usor.
Lasati sa se raceasca bine inainte sa taiati {felii cam de 2 cm}



Hai cu puiu' ole ole ole!



P.S. Cerculetele de pe ciocanul de snitele sunt calote sferice manca-le-ar mama, dar sa nu o dam in geometrie aici.

P.S2: Ardeii, ceapa si patrunjelul de pus deasupra sunt fix ingredientele din castronul B

P.S3: Nu dati cu markerul pe castroane, era o gluma :))

0 au comentat...:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea!

Arhivă blog

Despre mine

Fotografia mea
Wonderville - Bucuresti, Romania
Tzacalina mai copii...