Rulada de pui sau balada lu nea puiu
De treci codrii de arama
De departe vezi vuind
S-auzi mandra glasuire
A cuptorului duduind...
Daaa, poeta m-a facut mama, sa nu fiu dedeochi. Bine macar ca mai stiu a face o mancare cat sa nu moara poporul de foamne ca altfel ma vedeati pe la metrou cantand romante. Doamne apara si pazeste!
Dar ma rog, cum ar zice frate-miu, poezia aromelor din mancarea asta pe multi a alinat. Acuma nu prea multi, vreo 4 persoane de vreo 2 ori , dar tot se pune. Deci ca sa nu ne mai lungim cu vorba uite neamule povestea puiului incotosmenit , cunoscuta si ca :
Rulada de pui a la Berceni, spitalul 9
Se aduna la vedere urmatoarele:
- 1 piept de pui, mediu
- 2 ardei grasi, unu galben, unu verde
- 1/2 fir de praz
- 1 leg. ceapa verde
- 1 leg. patrunjel
- 200 g ciuperci
- 100 g amestec de mazare si porumb congelat
- 200 g mozzarella
- 200 g cascaval
- cateva masline negre feliate
Baitz sau mai bine zis fondu' de tenu' puiului - se amesteca urmatoarele treburi
- coaja rasa si sucul de la jumatate de lamaie mica
- 2 linguri pesto
- 1 lingura mustar clasic
- 1/2 lingurita ghimbir ras
- un praf de sare si unul de piper
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
Puiul se spala , se dezoseaza si se taie ca pentru snitele si apoi se bate cu ciocanul pana ramane mai subtire de jumatate de centimetru{cum mai povesteam eu odata se ia felia de pui , se pune intre 2 straturi de folie de plastic si apoi se ucide bine cu partea cu cerculete a ciocanului de snitele}
Ardeii se toaca cubulete mici si se impart in 2 "medii de stocare" diferite numite "A" si "B" (nu dividie neamule, castroane, fir-ar internetu' moca!)
Prazul se taie rondele subtiri si se pune in castronul A
Ceapa verde se taie si ea rondele si se imparte idem in cele 2 strachini
Ciupercile se curata si se taie felii apoi se rastoarna in castronul A.
Tot acolo puneti si legumele congelate
Mozzarella o tocati cubulete mici si o puneti in mama lui de A
Patrunjelul il tocati marunt si il impartiti intre cele 2 recipiente
Cascavalul il radeti si ghinion ca p'asta il puneti separat in alt caston, sac!
Dupa ce ati terminat cu muncile de jos sa trecem la scheme mai inteligente. Luati o tava de cuptor {eu am una de yena de 20x25 cm} in care puneti 2 straturi de folie de aluminiu suficient de mari (sa avem si cu ce acoperi rulada).
Luati puiul, ungeti-l pe toate partile si dimensiunile cu baitzul de mai sus si asezati-l in tava in asa hal incat sa acoperim si fundul si peretii tavii si sa ne mai si ramana vreo 2 bucati.
Amestecati toate smecheriile din castronul A cu niste sare si piper si puneti-le bine mersi pest pui in tava .
Acuma-i schpillu : puneti puiul ce a mai ramas frumos deasupra legumelor pe lungime si apoi trageti de folia de aluminiu astfel incat sa formati za ruladen adica leguma sa fie acoperita cu pui din toate directiile . Mai important decat asta este sa nu rupeti folia de aluminiu asa ca daca vedeti ca nu prea merje mai degraba o lasati mai patratoasa . In orisice fel cand ati terminat cu creatia adunati capetele foliei si strangeti-le. bagati la cuptorul incins, la foc mediu, vreo 25 de minute.
Intre timp mai cititi o gazeta, mai faceti un ping pong de masa , ceva.
Scoateti smecheria de la cuptor, desfaceti folia {nu tineti capul fix deasupra ca doar de la cuptor iese si nu gasiti vreun cadou sub folie ci mult abur fierbinte mai degraba :P} si pune-ti deasupra cascavalul ras , ardeii, ceapa verde, patrunjelul si feliile de masline.
Bagati la cuptor inca 10 minute cu folia stransa si 5 cu folia desfacuta ca sa se rumeneasca usor.
Lasati sa se raceasca bine inainte sa taiati {felii cam de 2 cm}
Hai cu puiu' ole ole ole!
P.S. Cerculetele de pe ciocanul de snitele sunt calote sferice manca-le-ar mama, dar sa nu o dam in geometrie aici.
P.S2: Ardeii, ceapa si patrunjelul de pus deasupra sunt fix ingredientele din castronul B
P.S3: Nu dati cu markerul pe castroane, era o gluma :))
luni, ianuarie 25, 2010
|
Categorii
004.Mancaruri si mancarici
|
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 au comentat...:
Trimiteți un comentariu
Da-ti cu parerea!